http://www.profilesslovenia.si/images/default-source/images/bg754eba85c0739618998b5ff0000900af6.jpg?sfvrsn=0
  • Komunikacija

Izbira delovnega mesta je najpomembnejša odločitev vašega življenja

Po raziskavah je 80 % zaposlenih na svojem delovnem mestu nesrečnih. Ste med njimi? Vzemite življenje v svoje roke! Poiščite delovno mesto, na katerem boste izpopolnjeni, uspešni in srečni. 

 

Psihometrično testiranje je metoda, ki omogoča delodajalcu, da vas podrobneje spozna, in je vaša priložnost, da izveste več o sebi ter te informacije naložite v vašo prihodnost. 'Preverjajo' tri lastnosti: miselne sposobnosti, osebnostne lastnosti in poklicna sidra. Omogočijo pa tudi podroben vpogled v tiste kompetence, ki jih na izbranem delovnem mestu potrebujete in bi jih bilo zato smotrno razvijati. S pomočjo rezultatov lahko precej natančno predvidimo, kakšen je vaš vedenjski profil oz. kako bo določeno okolje vplivalo na vašo uspešnost.

Med delodajalci je pri izbiri kadrov psihometrično testiranje vse bolj priljubljeno, saj jih vodi glavni cilj: postaviti najbolj pravega kandidata na pravo delovno mesto. Izobrazba in izkušnje večinoma niso več dovolj, kandidate razporejajo tudi glede na miselne sposobnosti in osebnostne lastnosti.  

Psihometrično testiranje ni le v domeni delodajalcev, ki iščejo kader, vse pogosteje se zanj odločajo posamezniki – tisti, ki želijo karierno napredovati ali zamenjati karierno pot, iskalci zaposlitve, pa tudi bodoči študenti, ko se odločajo za izbiro študija. Če se zaenkrat s testiranjem še niste srečali, se boste skoraj zagotovo v bližnji prihodnosti. 

Če si srečen v službi, si srečen tudi drugod

 

Izbira delovnega mesta je ena izmed najpomembnejših življenjskih odločitev, saj nas lahko napačna odločitev veliko stane. Nepravilna izbira namreč povzroča nezadovoljstvo in nas demotivira. Posledično smo na takšen delovnem mestu veliko manj uspešni, kar vpliva na vse vidike našega življenja. 
Predvsem iskalci zaposlitve se redno srečujejo z vprašanjem: Na katero delovno mesto naj se prijavim? Morda zato, ker v želenem poklicu ne dobijo službe, nimajo dovolj izkušenj ali preprosto zaradi tega, ker na trenutnem delovnem mestu niso zadovoljni in si želijo spremembe. Velikokrat se zgodi, da iskalci zaposlitve ne vedo, katero delovno mesto je zanje sploh primerno, nekateri pa niti ne vedo, kateri poklic si v resnici želijo opravljati.

Analiza rezultatov na osnovi psihometričnega testiranje je lahko kandidatom v veliko pomoč pri izbiri nove karierne poti, saj ti izvejo, katero delovno mesto je glede na njihove osebnostne lastnosti, sposobnosti in interese zanje najbolj primerno. Strokovnjak vam bo pomagal, da bose izbrali tisto delovno mesto, ki vam glede na vaš potencial najbolj ustreza.  Zakaj je to nujno? 

 

blog-objava6_10

 

Kako je Vesna izkoristila prednosti kariernega svetovanja 

 

Na kariernem svetovanju se je oglasila Vesna, ki je bila pri zadnjih dveh delodajalcih zaposlena v komerciali. Žal – ali na srečo – je bila tudi tokrat tik pred tem, da jo delodajalec zaradi nedoseganja rezultatov odpusti. Na nas se je obrnila v stiski, ki je že mejila na obup. Predlagali smo ji psihometrično testiranje, ki ga je tudi opravila. Kaj smo 'odkrili'? Da njen osebnostni profil izkazuje precej nizko družabnost in nizko raven objektivnega presojanja. Iz tega podatka smo takoj razbrali, da Vesna zagotovo ne uživa v socialnih stikih, mreženju in ostalih interakcijah, kar pa je za komercialista oz. njegovo uspešnost skoraj nujno. Nizko objektivno presojanje pa kazalo na to, da si Vesna vsako zavrnitev pretirano jemlje k srcu. Zaradi tega je ves čas pod stresom. Razumljivo je, da je delo komercialistke opravljala brez motivacije. Za nameček so rezultati testiranja pokazali še, da ima tudi nizko raven zaupanja. Kaj to pomeni? Vse stvari vidi še bolj črnoglede kot v resnici so in da tudi sama ne verjame, da lahko na tem delovnem mestu doseže rezultate, ki se od nje pričakujejo. 

Po drugi strani – smo ugotovili – so bile pa prav te lastnosti, ki so ji onemogočale uspešno kariero v komerciali, njen velik potencial, vendar ne za to delovno mesto. Njen osebnostni profil je bil odličen za delo na področju kontrole kakovosti, plansko analitske službe, inšpekcije ipd. Ko smo zraven 'prišteli' še njeno izobrazbo, izkušnje in ostala znanja ter veščine, smo ugotovili, da bi ji bilo delo v računovodstvu pisano na kožo. To delovno mesto ne zahteva veliko socialnih stikov. Delodajalec bi v Vesni zagotovo videl osebo, ki je vredna zaupanja. Zaradi nizke družabnosti najverjetneje ne bo 'pomotoma' posredovala zaupnih informacij, sicer pa je že po naravi dovolj previdna in zaupa le redkim. Na področju numeričnega presojanja je dosegla nadpovprečen rezultat, kar pomeni, da ji ustreza delo s številkami in da hitro najde logične povezave. Sama pa bo morala več narediti na področju objektivnega presojanja, kar smo Vesni tudi svetovali. Ker je pretirano čustveno dovzetna, smo ji priporočili literaturo in tečaje s področja osebnostne rasti.

blog-objava6_15

 

In kaj je na vse to dejala Vesna? »Končno vem to, kar sem se spraševala cel študij in zadnjih 12 let odkar delam. Šele sedaj vidim, da bi morala iskati delovno mesto, ki ustreza moji osebnosti, namesto da sem zgrabila prvo priložnost, ki to sploh ni bila.« Vesna ni bila več razočarana, obremenjena zaradi potencialne izgube službe, temveč je videla zase v življenju novo pot na kateri bo zagotovo bolj srečna in uspešna. Izdelan osebnostni profil bo pri iskanju nove zaposlitve lahko uporabila kot konkurenčno prednost pred ostalimi kandidati. 

 

blog-objava6_18

Avtor

zvezdana-lubej
Zvezdana Lubej
Country manager at Profiles International Slovenia

Vaš komentar

Zadnje objave

delo od doma_marec2020
  • Vodenje
10

Nekateri potrebujejo virtualno jutranjo kavo

Iris Kaiser
Iris Kaiser
HR svetovalka / psihologinja
26.03.2020
epidemija_marec2020
  • Medosebni odnosi
5

Ko se bomo vrnili v normalna življenja …

Iris Kaiser
Iris Kaiser
HR svetovalka / psihologinja
26.03.2020
ka_dec18

Kako se zaposleni soočajo s spremembami?

anita
Anita Čolić
HR Business Consultant

Prijavi se na e-Novice

Profiles International Slovenija | Telefon: 080 22 29| Pišite nam

KADROVSKE STORITVE d.o.o.  Beloruska ulica 7, 2000 Maribor

 

Politiko zasebnosti lahko najdete tukaj