Karizmatičnost slovenskih vodij

“… Posebna kvaliteta vodenja, ki pritegne pozornost drugih in jih navdihne do te mere, da so predani ciljem organizacije…..’’

Do nedavnega je veljalo prepričanje, da je karizma nekaj prirojenega, nekaj kar je osebi dano in od boga poslano »God given gift«.

Voditeljska karizma je tisto, kar imate, če v interakcijah s svojimi sodelavci ustvarjate izjemno visoko stopnjo angažiranosti in ustvarjate močno motivirane sledilce.

Raziskava, v katero je bilo vključenih preko 400.000 ocenjevalcev iz vsega sveta je pokazala, da obstajajo točno določena vedenja, ki jih kažejo vsi, visoko karizmatični in uspešni vodje.

Če ste se odločili postati karizmatičen voditelj,

voditelj, kateremu ljudje sledijo, potem je vaša naloga, da ta

vedenja uporabljate prav vsak dan pri vodenju ljudi.

Iz naše baze podatkov:

Kaj merimo?

  • Raziskavo smo izvedli s pomočjo CheckPointa°, kjer je 1392 ocenjevalcev ocenilo 137 vodij. Ocenjevali so 8 univerzalnih vodstvenih kompetenc, razdeljene na 18 veščin na osnovi 70 vedenjskih trditev. Vsak je svojega vodjo ocenil še glede na to, do kolikšne mere ga dojema kot karizmatično osebo.

Indesk vodstvene karizme (IVK)

Naša raziskava s področja vodstvene karizme je vključevala več kot 400.000 ocenjevalcev in 40.000 vodij iz celega sveta. Na osnovi teh podatkov smo izračunali povprečen indeks vodstvene karizme. Vaš IVK je odvisen od tega, kako vas vaši sodelavci dojemajo kot karizmatičnega vodjo. IVK je dober pokazatelj tega, kako učinkoviti ste pri vključevanju sodelavcev in kako jim kot vodja pomagate, da so maksimalno produktivni.
Ko vaš IVK (indeks vodstvene karizme) primerjamo s povprečnim IVK iz raziskave, dobimo vaš Kvocient vodstvene karizme (KVK)

Rezultat naše raziskave

Naša raziskava je pokazala, da je 20% slovenskih vodij nekarizmatičnih, kar pomeni, da imajo na svoje okolje in s tem tudi na dolgoročne rezultate poslovanja negativen vpliv. Le 9,2% vodij je visoko karizmatičnih, saj njihov IVK za 25% presega povprečnega iz globalne raziskave.

Ni potrebno vsega obrniti na glavo.

Dovolj bo, če se že danes odločimo, da bomo vsaj

eno od teh vedenj začeli uporabljati v večji meri.

V kolikor vas zanima več, nam zaupajte vaš
elektronski naslov in prejeli boste
celotno brošuro z raziskavo.

Kontaktni obrazec

Kako vam lahko pomagamo?

Zaupajo nam

… in številni drugi