Pogosta vprašanja

S celovitim kadrovskim svetovanjem do osebnega in poslovnega uspeha.

Kako bo ocenjevanje zaposlenih vplivalo na naše poslovanje?

Ocenjevalna orodja pomagajo menedžerjem in vodjem bolje razumeti osebnostne lastnosti in usmerjenost svojih zaposlenih. Organizacijam omogočajo ujemanje kandidatovih osebnostnih lastonosti povezanih z njihovim delovnim mestom. Pri zaposlovanju novih oseb vam bodo Profiles orodja pomagala pri prepoznavanju prednosti in slabosti novih kandidatov. Prav tako vam bo ocenjevanje kandidatov pomagalo prepoznati priložnosti za izboljšanje učinkovitosti in povečati njihovo zavzetost na dolgi rok. Na ta način boste zmanjšali stroške zaposlovanja in povečali produktivnost celotnega delovnega okolja.

Kolikšni so stroški ocenjevanja zaposlenih? Kolikšen je strošek nakupa celotnega programa?

Cena je odvisna od tipa ocenjevanja in količine testov glede na potrebe posamezne organizacije. Profiles International vam daje možnost mesečnega plačevanja na obroke za neomejen dostop do vseh orodij, možno pa je tudi plačilo za vsako orodje posebej. Večina coaching-ov, treningov in ostalih asistenc je všteto v ceno Profiles orodij. Vaš svetovalec bo vedno na voljo, da vam pomaga ob morebitnih problemih z razumevanjem ocenjevalnih pravil in uporabi teh ocen v praksi.

Nam bo ocenjevanje zaposlenih pomagalo podkrepiti strateške cilje?

Profiles orodja vam bodo pomagala pri doseganju vaših strateških ciljev. Pomagala bodo izboljšati učinkovitost procesa planiranja, rast delovne sile in selekcijske postopke posameznikov in timov ter še veliko več. Ko se boste naučili uporabljati orodja, bodo vaši menedžerji bolje obveščeni in bodo tako uspešneje motivirali svoje zaposlene, da bi dosegli cilje podjetja.

Ali je vaše svetovanje pomagalo razrešiti podobne probleme kot jih ima naše podjetje?

Profiles International deluje na mnogih različnih področjih kot so:

 • nastanitveni obrati;
 • zdravstvo;
 • finančne storitve;
 • prodaja;
 • pomoč strankam;
 • podjetniške storitve;
 • izobraževale ustanove.

S ponosom lahko povemo, da imamo že več kot 10.000 strank, to potrjuje, da imamo resnično bogate izkušnje, s katerimi vam bomo pomagali izboljšati vaše poslovanje. Nekateri naši produkti so usmerjeni v specifične industrije, kot sta na primer Profile Sales Assessment and Customer Service Profile.

Ali lahko vaša ocenjevalna orodja prilagodimo na našo edinstveno kulturo podjetja?

Vsekakor! Ocenjevalna orodja Profiles International se lahko prilagajajo na vse kulture podjetij, organizacijske strukture in opise delovnega mesta, v večini primerov brez dodatnih stroškov. ProfileXT ima edinstveno možnost ujemanja, ki omogoča vrednotenje posameznikov glede na lastnosti in kvaliteto potrebno za uspešnost na specifičnem delovnem mestu. Prilagodimo ga lahko na posamezne regije, oddelke, pisarne in celo menedžerje. Na primer osebnostne lastnosti uspešnega prodajalca v Sloveniji se lahko zelo razlikujejo od osebnostnih lastnosti uspešnega prodajalca v Nemčiji. Pomagamo vam pri razumevanju teh razlik, da lahko lažje izberete in razvijate sposobnosti glede na potrebe v vašem podjetju. Vaš svetovalec vas bo vodil čez celoten proces.

Ali bodo orodja pomagala zmanjšati stroške in povečati vzajemno vrednost investicije?

Profiles orodja vam dajejo veliko finančnih prednosti kot so:

 • zmanjševanje stroškov povezanih s krajo delavcev in izostajanjem;
 • zmanjšanje stroškov zaposlovanja;
 • zmanjšanje stroškov usposabljanja in razvoja zaposlenih;
 • hitrejši napredek do polne produktivnosti;
 • izboljšanje prodajnih rezultatov;
 • izboljšanje zvestobe strank.

Dejanski rezultati so odvisni od organizacije. Kakorkoli, po nekaj letih uporabe naših storitev in ocenjevalnih orodij, je uspelo eni izmed naših strank zmanjšati stroške zaposlovanja na 1/5. Podjetje, ki ponuja finančne storitve, je začelo uporabljati ProfileXT. Ugotovili so, da je vzajemna vrednost njihove investicije 100 € na vsaki 1 €. Nekatere prednosti ocenjevanja pa vseeno niso tako preproste za merjenje. Profiles International vam bo pomagal prihraniti čas, energijo in denar pri zaposlovanju in razvoju vaših zaposlenih.

Kako bi proces ocenjevanja zaposlenih glede na delovno mesto deloval v našem podjetju?

Vsaki stranki Profiles International je dodeljen profesionalni svetovalec, ki ima dostop do najbolj priznanih in profesionalnih timov na tem področju. Vaš svetovalec vas bo vodil čez celoten proces in vam pomagal prenesti pridobljene ocene v prakso.

To vključuje:

 • razumevanje ocenjevalnih rešitev in prenos le-teh v prakso;
 • vodenje vaše organizacije v procesu implementacije teh orodij glede na vaše potrebe in cilje;
 • usposabljanje vašega tima, za pravilno uporabo sistema in analize poročil;
 • ocenjevanje in analiziranje pridobljenih rezultatov;
 • izdelava profila delovnega mesta;
 • uporaba pridobljenih ocen za izboljšanje učinkovitosti podjetja.

Ko je sistem že vzpostavljen, menedžerji in HR administrator razporedijo urnik prijav v naš Online Profiles  Assessment Center, ki se z lahko poveže z vašim HRIS sistemom (CRM?), lahko pa naš Assessmenent Center uporabljate tudi kot samostojen sistem. Po opravljenem testiranju, vam sistem takoj poda analizo ocenjevanja in obvesti vodjo zaposlovanja, da je poročilo pripravljeno. Poročila so zelo nazorna in potrebno je le malo treninga za pravilno uporabo.

Ali se lahko ocenjevalni proces prilagodi glede na ritem podjetja?

Vsekakor. Sami lahko določite kdaj, kje in kako bo testiranje potekalo. Nekatere naše stranke se odločijo za ocenjevanje že obstoječih delavcev, nekateri pa se odločijo, da bodo testirali samo nove kandidate.

Kakšna sredstva so potrebna za uporabo programa?

Velikost sredstev se razlikuje, odvisna so predvsem od velikosti in razsežnosti organizacije. Večina naših strank zadolži HR profesionalca ali tim, ki upravlja s tem procesom v njihovem podjetju. S sodelovanjem z našim svetovalcem nato uvedeta te rezultate v prakso. S tem najbolj pridobijo menedžerji, saj se usposabljanja, ki jih ponujamo, lahko izvajajo znotraj vašega podjetja ali v našem centru za razvoj.

Ali naj ocenjujem obstoječe zaposlene ali nove potencialne kandidate?

Svetujemo vam, da testirate vse zaposlene, to vam bo dalo uporabne informacije za povečanje njihovih potencialov in zavzetosti ter motivacije za delo.

To vključuje:

 • postavitev pravega človeka na pravo delovno mesto;
 • pomoč menedžerjem pri vodenju, usposabljanju in motiviranju njihovih zaposlenih;
 • pomoč zaposlenim za povečanje njihove produktivnosti in profitabilnosti;
 • prepoznavanje osebnostnih lastnosti vaših zaposlenih.
Ali je to legalno?

Seveda. Veliko investiramo v nenehne raziskave in razvoj, tako so naša orodja vedno izpopolnjena in v koraku s časom in trendi na področju človeških virov. Na ta način nam uspeva zadovoljiti potrebe vseh naših strank. Naša orodja presegajo vseh 13 zahtev, ki jih je postavilo Ministrstvo za delo. Prav tako dosegamo vse standarde kot so: EEOC, ADA, DOL in akt o osnovnih človekovih pravicah.