Andreja Janc Koderman, direktorica blagovne znamke Kadrovska asistenca podjetja Kadrovske storitve, je nastopila kot predavateljica na enem najbolj multinacionalnih, multikulturnih in največjih predavanj na svetu na tematiko svetovanje pri upravljanju zaposlenih.

V malezijski prestolnici Kuala Lumpur je že 44. leto zapored potekala Mednarodna zveza izobraževanj in razvoja organizacij, ki jo je obiskalo več kot tri tisoč ljudi. Janc Kodermanova je tam kot edina Slovenka med 44 govorniki z vsega sveta povedala: “Ne le vodstvo, ampak vsi zaposleni v podjetju smo odgovorni za ustvarjanje pozitivnega delovnega okolja in posledično tudi za poslovne rezultate družbe. Uspeh podjetja ne sme biti le v številkah, ampak tudi v zadovoljnih sodelavcih. Pot do tega ni vedno enostavna, vendar le z vztrajnostjo izvajanja HR-projektov in povezovanjem zaposlenih so ti cilji uresničljivi.”

Rdeča nit njenega predavanja je bila sicer promocija zdravja na delovnem mestu, ki jo je Slovenija tudi uzakonila. Predavateljica je ob tem poudarila, da je večina delodajalcev v začetku zainteresiranih za izvedbo teh projektov, dokler ni čas za izvajanje. Uspeh HR-projektov pa je po njenem vsekakor pogojen z vloženim časom tako menedžmenta kot drugih zaposlenih.

“Vsem slovenskim podjetjem bi rada sporočila, da naj ne glede na zakonsko obveznost pogledajo na aktivnosti promocije zdravja na delovnem mestu predvsem s pozitivne plati. Dolgoročno gledano je to pot do zadovoljnih zaposlenih,” je sklenila Andreja Janc Koderman, ki že več let uspešno deluje na kadrovskem področju doma in v tujini.