Pred časom smo lahko na socialnih omrežjih prebrali dialog: »Povejte mi tri razloge, zakaj naj zaposlim ravno vas.« »Povedal vam bom, ko boste vi meni predstavili tri zavzete in zadovoljne zaposlene.« Resno smo se zamislili.

Zanima nas, kakšne prednosti v ponudbah, ki jih prejemamo, vidijo tisti, ki jih ustvarjajo. Odločili smo se, da o tem povprašamo eno od mentoric MARČEVSKEGA PXT CERTIFICIRANJA  Dejo Erjavec.

Deja, danes imam zate nekaj žgočih vprašanj o certificiranju, ki ga za tiste, ki si želijo pridobiti PXT certifikat, pripravljamo v marcu. Začneva pri klasiki ali pri presenečenjih?

Pri presenečenjih! To certificiranje ima namreč dodatno skrivno sestavino uspeha.

Kaj res?! A pustiva bralce še malo v pričakovanju. Zanima me, kaj je tisto, kar je pri certificiranju najbolj presenetilo tebe? Prosim, zaupaj mi vsaj enega od ključnih naukov, ki jih udeleženci odnesejo iz certificiranja.

Ko sem se začela spoznavati z orodjem ProfileXT, sem bila presenečena nad natančnostjo in širino rezultatov, ki jih skozi test pridobimo. Iskreno me to preseneča še dandanes, ko skupaj s kandidati interpretiramo rezultate. Podobno je tudi z udeleženci certificiranja. Najbolj me veselijo njihove povratne informacije, da si nikoli niso predstavljali, kako zelo koristni so pridobljeni rezultati na več področjih. Eden pomembnejših naukov, ki ga odnesejo, je, da pri osebnostnih lastnostih, miselnih sposobnostih in interesih ne iščemo slabosti, temveč priložnosti za razvoj. Tako bolje vemo, v kakšnem delovnem okolju bomo zacveteli in kje potrebujemo več opore. 

Zanima me še nekaj o tebi. Pri svojem doktorskem študiju raziskuješ povezavo med vlogami spola in voditeljstvom. Ali meniš, da lahko na tem področju kako doprinese tudi poznavanje orodij ProfieXT? Kakšna je povezava med voditeljstvom prihodnosti in priložnostmi, ki jih to orodje nudi?

Najširša povezava med vlogami spola in voditeljstvo so na žalost še vedno stereotipi in ideja o tem, da je en spol bolj ‘primeren’ za vodstvene pozicije kot drugi. Prav PXT orodja so tista, ki faktor spola izvzamejo iz enačbe ter tako omogočijo pravičnejšo in objektivnejšo evalvacijo posameznika. Orodja, kakršno je PXT, bodo zagotavljala prihodnjo enakopravno obravnavo zaposlenih na delovnih mestih.

Ostaniva še malo pri tebi. Na kak način je certificiranje doprineslo k tvojemu delu in na katerih področjih lahko opolnomoči tiste, ki se odločijo za certificiranje?

Znanje, pridobljeno na certificiranju, nosim s seboj povsod 😊 Od formalnega dela s kandidati za zaposlitev, s strankami in partnerji do zavedanja same sebe in svojih osebnostnih lastnostih pri dnevni interakciji z ljudmi okoli sebe. Ena ključnih prednosti certificiranja je ravno ta, da ne pridobimo zgolj znanja, ki nam pomaga na delovnem mestu v odnosu z drugi, temveč bolje spoznamo sebe, svoje prednosti in izzive. Nenazadnje predstavlja temelje grajenja naše poklicne poti.

Omenila si, da ima tokratno certificiranje dodatno skrivno sestavino uspeha. Jo lahko razkriješ?

Z veseljem! Skrivna sestavina je slavnostni četrti dan, ki je dodatek online izobraževanju. Na ta dan se vsi udeleženci zberemo v živo, opravimo še zadnje obveznosti za uspešno pridobitev certifikata ter skupaj zaključimo druženje ob kozarčku penine.

Ni pa to edina dodatna ugodnost, ki jo zagotavljamo udeležencem certificiranja.  Tisti, ki že imajo PXT certifikat, a si želijo svoje znanje obnoviti in nadgraditi, če je to zaradi obveznosti predlogo ostalo v predalu, se nam lahko pridružijo po polovični ceni. Vsi pa si s hitro prijavo lahko zagotovijo 15% popust ter ugodnejši nakup PXT orodji po zaključenem certificiranju.

Kaj vas je vodilo k odločitvi, da tistim, ki so že certificirani, ponudite ‘polovičko’?

Ni skrivnosti, da je treba znanje, sploh v trenutnem tempu življenja in sprememb, nenehno aktualizirati in obnavljati. Prav to smo imeli v mislih, ko smo oblikovali to ponudbo. Kljub temu, da so si certificiranja po vsebini podobna, pa niti eno ni identično drugemu. Lahko bi rekli, da ‘več glav več ve’. Vsak udeleženec doda svoj kamenček v mozaik certificiranja s svojo edinstvenostjo in svojim pogledom na rezultate, aktualne primere itd., s čimer vsi na certificiranju pridobijo še dodatno, nenapisano znanje in izkušnje, pomembne za osebni in karierni razvoj. Tisti, ki so se do sedaj večkrat udeležili certificiranja, pravijo, da so s tem ponovno pridobili samozavest za uporabo orodij in tako naredili velik premik na svoji poti k PXT mojstrstvu.

Hvala, da si nam predstavila vse te priložnosti. Me pa – ker sva bralcem obljubili tvoj resnično iskren pogled na certificiranje – zanima, kateri so najpogostejši dvomi, ki jih vidiš pri tistih, ki tehtajo, ali se odločiti za certificiranje. Kaj bi jim rada sporočila?

Dvomi gredo po navadi v smeri, ‘je to res zame?’ in ‘kaj, če nimam dovolj znanja?’. Moj odgovor je vedno: Če imate željo po pridobivanju novih znanj ter se ob tem osebno in karierno razvijati, potem z udeležbo na certificiranju ne morete zgrešiti. Vse dvome na stran in se vidimo marca na zanimivem in zabavnem hibridnem certificiranju za nove ProfileXT strokovnjake!

Upamo, da je pogovor z Dejo razblinil vse dvome. Se vidimo marca! Pohitite in se prijavite po 15 % nižji ceni,  tukaj.

KDO JE DEJA ERJAVEC?

Je srčna HR svetovalka in certificirana uporabnica ProfileXT orodja. Ukvarja se s svetovanjem strankam pri selekciji in razvoju kadrov. Stremi k temu, da bo skozi svoj doktorski študij pripomogla k preseganju stereotipov na podlagi spola v delovnih okoljih.